A A A K K K
для людей з порушеннями зору
КУ "Краснокутський Інклюзивно-Ресурсний Центр"
Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області

Виїзний семінар «Про стан впровадження та перспективи розвитку інклюзивного навчання в закладах освіти».

Дата: 02.11.2018 11:27
Кількість переглядів: 414

З доповідями виступили директор Краснокутського ІРЦ Ірина Столова та спеціалісти ІРЦ, вчитель-дефектолог Тетяна Саломахіна та вчитель-логопед Галина Різник.

     02 листопада 2018 року на базі Козіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся виїзний семінар для керівників закладів освіти Краснокутського району «Про стан впровадження та перспективи розвитку інклюзивного навчання в закладах освіти».

 

  У заході взяли участь перший заступник голови Краснокутської райдержадміністрації Олена Губарєва, заступник голови Краснокутської районної ради Тетяна Краля.  З доповідями виступили директор Краснокутського ІРЦ Ірина Столова та спеціалісти ІРЦ, вчитель-дефектолог Тетяна Саломахіна та вчитель-логопед Галина Різник.  

  Перший заступник голови Краснокутської райдержадміністрації О. Губарєва у своєму виступі зазначила: «У межах впровадження інклюзивної освіти, згідно з ініціативами Марини Порошенко та за активного сприяння голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної у районі створені ресурсна кімната у Козіївській школі, 2 медіатеки у Краснокутській гімназії та Костянтинівському ліцеї, районний інклюзивно-ресурсний центр.
   З метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами на освіту за місцем проживання, їх соціалізації та інтеграції в суспільство, залучення батьків до освітнього процесу, було впроваджено інклюзивне навчання для 9 дітей в інклюзивних класах 5-ти закладів: в Краснокутській гімназії, Козіївській ЗОШ, Олексіївській ЗОШ, Пархомівській ЗОШ, Колонтаївській ЗОШ. 
  Наразі розпочато капітальний ремонт приміщення під інклюзивно-ресурсний центр на суму 3,1 млн грн. Планується створення медіатеки у Мурафській ЗОШ.».

   Фахівці Краснокутського інклюзивно-ресурсного центру познайомили керівників закладів освіти із специфікою роботи цієї установи.

    Досвідом роботи у сфері надання освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами та впровадження інклюзивної форми навчання у ЗОЗ району  поділилися педагоги Козїівської школи, які працюють в інклюзивних класах.

     Учасники семінару мали змогу ознайомитися з ресурсною кімнатою, яка функціонує в школі для реалізації освітніх потреб 4-х дітей з особливими освітніми потребами, які є учнями інклюзивних класів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора