A A A K K K
для людей з порушеннями зору
КУ "Краснокутський Інклюзивно-Ресурсний Центр"
Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області

ПУТІВНИК ДЛЯ БАТЬКІВ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

Дата: 24.05.2020 15:16
Кількість переглядів: 429

Шановні батьки!

Ваша дитина робить крок у невідомий для неї до цього часу новий світ  дошкільного закладу чи загальноосвітньої школи.

Пропонуємо до ознайомлення посібник створений авторським колективом проекту «Інклюзивна освіта: крок за кроком».

 

Підтримай себе – підтримай дитину:

путівник для батьків дітей з особливими потребами

Від авторів:

      Ми, батьки, бачимо наших дітей як найцінніші коштовності, що з'явились на світ та у нашому житті. Кожна мама чи тато підтвердять, що народження дитини – це найкраща подія у їхньому житті. Наші діти – джерело радості та численних можливостей дізнатися більше про їхній розвиток, про нас самих, про ті відчуття, які ми переживаємо, коли наші діти виростають.

        Ми знаємо, що усі діти роблять свій унікальний внесок у житті, проявляючи свої таланти, чесноти та відповідаючи на виклики, що стоять на їхньому шляху. Можливо, коли ви читаєте це, ви вже почули, що вашій дитині поставили діагноз, що у неї виявили порушення розвитку. Як і багато батьків до вас, ви переживаєте безліч різних почуттів. Можливо, ви вже усвідомили, що це створить додаткові виклики для вашої сім'ї. Усі ці почуття надзвичайно важливі.

      Мета цього посібника – допомогти вам справлятися з вашими емоціями більш ефективно. Те, що мають знати усі батьки, – кожна дитина насамперед є дитиною, особистістю, а не «ярликом», який на неї навісили. Наші діти граються і навчаються так само, як і інші діти, хоча вони не завжди можуть це робити так само, як решта. Для того, щоб реалізувати свій потенціал, вони потребують любові, вдячності, цінування і можливості навчатися і привносити свій унікальний внесок у життя.

      Цей посібник створено у відповідь на потреби багатьох батьків дітей з особливими потребами і фахівців, які працюють з ними. Чимало людей висловили бажання мати такий путівник, який зекономить їхній час і зусилля, застереже від помилкових чи зайвих кроків. Знайти відповіді на запитання, які впливають на життя, – це для кожного завжди виклик. А для батьків – це подвійний виклик, оскільки ці відповіді впливатимуть і на життя дитини. Це так само є викликом і для фахівців. За допомогою цього посібника більш досвідчені батьки, їхні друзі готові поділитися з вами своїми мудрістю та підтримкою. Багато батьків, які ділилися своїми порадами, ідеями, мають дітей різного віку з різними порушеннями розвитку.

    І хоча цей посібник пропонує чимало корисної інформації, хоча і не вичерпує відповіді на усі запитання, які у вас виникатимуть. Це лише початок. Сподіваємося, що цей ресурс буде корисним для вас. Бажаємо вам всього найкращого!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора