A A A K K K
для людей з порушеннями зору
КУ "Краснокутський Інклюзивно-Ресурсний Центр"
Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області

ПОРАДИ ПСИХОЛОГІВ ПРОЄКТУ «ПІДТРИМАЙ ДИТИНУ» ДЛЯ ОСВІТЯН ТА БАТЬКІВ, ЯКІ ЗАЙМАЮТЬСЯ З ДІТЬМИ ІЗ ООП

Дата: 19.06.2022 00:52
Кількість переглядів: 63

Робота з дитиною з особливими освітніми потребами може бути виснажливою як психічно, так і фізично для дорослих. Через втому та накопичений стрес вони часто зосереджують свою увагу і увагу дитини на невдачах та помилках. Натомість дитячий психолог Катерина Довгопола радить фокусуватися на звершеннях та перемогах, аби досягти якнайкращих результатів.

Щоб налаштуватися на позитивний настрій, варто зробити паузу в роботі, використавши доцільну техніку релаксації або саморегуляції. Якщо дорослий почувається гарно та бадьоро, то його/її голос, міміка і жести допоможуть підтримувати енергійний настрій і у дитини, що сприятиме виконанню завдань.

Починати урок краще із завдання, яке дитина напевне зможе успішно виконати. Власний успіх надихатиме на наступні звершення. А почуття гордості за себе сприятиме спробам виконати і більш складні завдання.

Психологічна допомога

Надрукувати

Якщо дитина не демонструє очікувану поведінку, дорослим варто спробувати виокремити те, за що також можна похвалити. Наприклад, якщо під час роботи за столом дитина встала і почала ходити по кімнаті, дорослий може організувати фізкультхвилинку або виконати вправу на релаксацію. Коли дитина підійде до стільця, варто похвалити її за те що, вона знайшла своє робоче місце і допомогти знову сісти за стіл.

Нагадаємо, телеграм-канал «Підтримай дитину» створено за підтримки МОН з труботою про батьків і дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора