A A A K K K
для людей з порушеннями зору
КУ "Краснокутський Інклюзивно-Ресурсний Центр"
Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області

9 січня 2019 року проведено круглий стіл за участі фахівців Краснокутського ІРЦ на тему «Розробка індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами в закладах освіти»

Дата: 09.01.2019 17:04
Кількість переглядів: 491

Діти дошкільного віку з особливими освітніми потребами мають право здобувати освіту в інклюзивних групах закладу дошкільної освіти за місцем проживання. Саме тому, щоб запровадити інклюзивне навчання в Краснокутському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №1 було відкрито інклюзивну групу, створено команду психолого-педагогічного супроводу та надані відповідні умови для навчання та розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

9 січня 2019 року проведено круглий стіл за участі фахівців Краснокутського ІРЦ на тему «Розробка індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами в закладах освіти», яку відвідали керівники та представники команд психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Співпраця фахівців ІРЦ і дошкільного закладу дають змогу створити оптимальні умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивному середовищі. Рекомендації фахівців ІРЦ визначають напрями корекційно-розвиткової роботи з дитиною та особливості організації освітнього процесу, на реалізацію потенціалу дитини, з урахуванням особливостей завоєння знань, формування навичок з практичного досвіду.

Забезпечення умов організації інклюзивного навчання в закладі дошкільної освіти сприятиме максимальному розвитку потенційних можливостей усіх дітей, зокрема й дітей з особливими освітніми потребами, допоможе фахівцям створити максимально сприятливе середовище для їх розвитку з урахуванням особливостей і потреб.


Джерело - http://krkdnz.at.ua/publ/1-1-0-70



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора