A A A K K K
для людей з порушеннями зору
КУ "Краснокутський Інклюзивно-Ресурсний Центр"
Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області

На базі обласного медико-генетичного центру планують організувати навчальну роботу з майбутніми батьками

Дата: 22.04.2019 16:43
Кількість переглядів: 348

На базі обласного  медико-генетичного центру, за ініціативи заступника голови обласної ради Володимира Скоробагача, планують організувати навчальну роботу з майбутніми батьками та з тими, хто вже має дітей, де навчать і жінок, і чоловіків, на що потрібно звертати увагу при плануванні народження та вихованні дитини.

Харківський міжобласний спеціалізований медико-генетичний центр рідкісних захворювань вже багато десятиліть займається вивченням, лікуванням та попередженням різного роду захворювань. Сюди звертаються майбутні батьки, пари при надії, та з маленькими дітками. Керівник центру Олена  Гречаніна  певна, що потрібно проводити навчально-роз’яснювальну роботу з молодими людьми для того, щоб народжували та виховували здорових дітей.

Олена Гречаніна, ген. директор Харківського міжобласного спеціалізованого медико-генетичного центру 

Большое количество детей, которые уже в раннем возрасте отстают в развитии  – они отстают в психическом развитии, они отстают в физическом развитии и самое заметное – они не говорят, неадекватно себя ведут, лишены возможности сосредоточить их внимание – нельзя на яркой игрушке, синдром отсутствия внимания или гиперактивности.

Проблема аутизма виявлена на сьгодні у кожного 59-ї народженої дитини – говорять генетики.  До того ж розповсюдження антибіотиків, інфекційні хвороби – все це є підставами для розвитку слабкої нації. Олена Гречаніна вважає, що інформаційна обізнаність батьків вкрай необхідна в сучасному світі.

Олена Гречаніна, генеральний директор Харківського міжобласного спеціалізованого медико-генетичного центру

Обучить, как себя подготовить к родительству, но не просто обучить, но надо материализовать, сидя в аудитории, мы видим, кому нужна помощь.

Заступник голови обласної ради Володимир Скоробагач, розуміючи важливість подібних навчань для людей,  планує ініціювати внесення змін до обласної програми «Здоров’я Слобожанщини».

Володимир Скоробагач, заступник голови Харківської обласної ради 

Залог здоровой семьи – это рождение здорового ребенка. Для этого мы должны объединить усилия врачей и власти для того, чтобы донести до внимания родителей, что есть проблемы и как их лишить на ранней стадии. Уже в ближайшее время мы будем вносить изменения в программу «Здоровье Слобожанщины» и проводить работу – лекции на базе центра, работать с будущими радетелями и объяснять, как нужно вести себя чтобы родить здорового ребенка.

Ініціювати подібні зміни до обласної програми заступник голови обласної ради планує найближчим часом.

Анна Почапська, Євген Сєріков.



Джерело - http://v-news.com.ua/na-bazi-oblasnogo-medyko-genetychnogo-tsentru-planuyut-organizuvaty-navchalnu-robotu-z-majbutnimy-batkamy/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора