A A A K K K
для людей з порушеннями зору
КУ "Краснокутський Інклюзивно-Ресурсний Центр"
Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області

Сенсорну кімнату у Краснокутську відкрито!

Дата: 29.07.2019 12:22
Кількість переглядів: 343

Сьогодні, 29 липня 2019 року, голова Краснокутської районної державної адміністрації Олексій Белоцький разом з проектним координатором німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ Денисом Ткачовим за участі батьків, дітей та педагогів урочисто відкрили сенсорну кімнату на базі Краснокутського ДНЗ №1.

 

Сенсорну кімнату облаштовано за ініціативи голови Краснокутської районної державної адміністрації О. Белоцького, з метою допомоги батькам та дітям у межах програми раннього втручання. Обладнання кімнати є благодійною допомогою від німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ і містить: сухий басейн з кульками і підсвіткою, світлову колону з бульбашками, світло-динамічний прилад, піскову анімацію, світлову панель «Безкінечність», дзеркальну кулю з світловою гарматою, фіброоптичне волокно «Світловий дощ», зволожувач повітря з іонізацією, м’які пуфи та тверді м’ячі різних розмірів.

У цій кімнаті створені умови, в яких дитина має можливість отримувати позитивні емоції, відчуття комфорту і безпеки, що сприяє швидкому встановленню тісного контакту між педагогами і дітьми. Це відіграє важливу роль в корекційній діяльності. Саме у «темній» сенсорній кімнаті взаємодія між людиною і інтерактивним середовищем здійснюється найгармонійніше. Відкриття сенсорної кімнати дасть змогу дітям з особливими освітніми потребами краще пізнати радощі життя.

Діти були у захваті від побаченого! А Олексій Олександрович, як завжди, прийшов до дітлахів не з порожніми руками, а з морозивом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора